10 uue aasta lubadust, mis on inspireeritud meie lemmikutest

02.01.2020

Aasta alguses on tavaks seada uusi eesmärke või anda lubadusi. Sellel aastal võiksime uue aasta lubadusteks võtta inspiratsiooni oma neljajalgsetelt sõpradelt. Mis need küll olla võiks, mõtled Sa? Tegelikult on meil neilt nii mõndagi õppida... :)

  1. Joome rohkem vett! – kas teadsid, et viimase aja soovituste järgi peaksidki inimesed päevas jooma sama palju vett, kui seda joovad koerad? Seega, kui oled kodus ja näed/kuuled, et koer joob vett, siis tee seda sinagi! Muul ajal, kui oma lemmikuga koos ei viibi, kasuta meeldetuletuseks spetsiaalseid app’e või pane endale telefoni meeldetuletus. 
  2. Vaata asju/olukordi mõnest uuest vaatevinklist... – kiilud oma mõtetega kinni ja ei oska enam edasi minna? Keera enda kõht taeva poole ja vaata seda probleemi või olukorda hoopis uue nurga alt. Ehk saad nii mõnegi uue mõtte, kuidas edasi minna.
  3. „Play more, stress less“ – ehk siis mängime rohkem ja stressame vähem :). Kuna paraku tänavapäeval on enamusel meist järjest rohkem stressirohkeid olukordi, siis tuleb alati meeles pidada, et kõike tuleb hoida balansis. Võta oma koera lemmik mänguasi ja tehke kohe üks mäng, kui tunned, et stress ligi hakkab hiilima.
  4. Armasta tingimusteta – alates sellest, et tervitate ka oma pereliikmeid, kui nad koolist/töölt/trennist tulevad, kuni kallistuste ja kaisutusteni õhtuti teleka ees välja. Kui loomad üldse meile midagi meie elus õpetavad, siis on see just tingimusteta armastus.
  5. Pane oma mõistus ja aju proovile – öeldakse küll, et vanale koerale uusi trikke ei õpeta, aga tegelikult ei ole kunagi selleks hilja, eksole? Proovi mõnda uut hobi või võta ette mõni väljakutse, et oma mõistus teravana hoida. :)
  6. Relaaaaaaaax – ehk siis puhka! Kas teadsite, et kassid magavad 16-20 tundi ja koerad 12-14 tundi päevas? Kui on veel midagi, mida meie lemmikud meile pidevalt näitavad, siis see on just see, kuidas lõdvestuda ja chillida :). Kahjuks ei saa meie endale päevas nii palju und lubada, kuid meeles tuleb pidada, et uni on tähtis ja vahel tuleb ennast mõne SPA protseduuri või massaažiga poputada.
  7. Mine rohkem välja jalutama – uuringud on selgeks teinud, et kõige suurem pluss just koera omamisel, on südame-veresoonkonna haiguste vähenemine. Ja jalutamine ei ole ju mitte hea ainult meile vaid loomulikult ka meie lemmikutele. Võtame kõik nüüd plaani, et uuest aastast viibime koos oma neljajalgsetega VEEL rohkem värskes õhus ja avastame mitmeid uusi kohti!
  8. Naerata rohkem – pole kahtlustki, et tänu oma lemmikule naeratame me juba kõik niigi rohkem, aga jagame neid naeratusi ka teistele! Tihti me ei mõtle sellele, et kasvõi tänaval jalutades ja mõnele võõrale inimesele naeratades võime me nende tuju hoobilt paremaks teha. Seega – naeratame rohkem ja jagame oma rõõme ka teistega!
  9. Elame hetkes – kuna tänapäeva ühiskond liigub igas suunas meeletu kiirusega, on raske vahel tunda rõõmu ja nautida just praegust hetke. Kui Sinu koer on Sinuga, siis ei muretse ta mineviku pärast ega stressa tuleviku üle – ta naudib just praegust hetke, seda, et on koos Sinuga! Jällegi üks väga oluline asi, mida saame oma lemmikutelt õppida :)
  10. Käime regulaarselt kontrollis – öeldakse, et kõige suurem varandus on meie tervis ja just nii see tõepoolest on. Oma koerte ja kassidega käime me ju regulaarselt kontrollis ja vaktsineerimas, teeme seda ka ise!

Loodame, et see postitus aitab Teil uude aastasse minna mõne uue mõttega. Usun, et ükski nendest punktidest ei ole ületamatu vaid on täiesti tehtavad. Ilmselt paljusid nendest me teeme igapäevaselt, mõnda ehk natuke rohkem, teist vähem, kuid kordamine on tarkuse ema, eksole?!

ILUSAT UUT AASTAT!

Psst... see postitus ei ole veel tegelikult läbi...

Meie, koerad, lubame uuel aastal, et:

  1. Me ei näri ühtegi omaniku uut kinga (näksime ainult vanu..)
  2. Me ei varasta laualt ühtegi toidupala... (võtame ainult prügikastist, kui uks/kaas lahti unustatakse..)
  3. Me ei roni enam kunagi diivanile (ainult siis, kui külalised tulevad ja omanik ütleb, et „nad tegelikult ei ole kunagi diivanil käinud, sest me ei luba neid sinna...“ who are you kidding human?)
  4. Lubame, et me ei söö enam metsas olles teiste loomade essu...(või siis ainult siis, kui sa ei vaata..)
  5. Lubame, et ei haugu tolmuimeja peale (kuigi me ei saa siiani aru, miks ta meie karvad kõik minema tõmbab, need annavad ju sooja ja pehmust jala alla!!)
  6. Lubame, et teeme häda nr 2 ainult siis, kui teame, et omanik pani kotid ilusti taskusse ja, et tal on neid täpselt õige kogus tänaseks jalutuskäiguks (ja vahel teeme ühe nr 2 veel üllatuseks just siis, kui omanik oli esimese laari ära korjanud...)
  7. Kui tahame omanikuga mängida, siis alati anname mänguasja ära, kui nad ütlevad võlusõna „ANNA“ (aga vahel mängime ikkagi, et me ei tea mis see sõna tähendab...)
  8. Lubame, et kui me anname märku, et lase meid õue, siis me ei taha minuti pärast tuppa tagasi... vaid kahe minuti pärast.
  9. Lubame, et aitame endiselt ja alati aknaid „pesta“ oma imelise kunstiga! (kui vaja, siis lakume ka!)
  10. Lubame alati Sind vannitoa ukse taga oodata ja valvata!

 

Autor: Gete (https://www.instagram.com/roccoxraphael/)