Eric testib: Platinum Adult Chicken

10.09.2018

Saame tuttavaks - corgi Eric!

Ühel ilusal päeval, 2015. aasta lõpus, kolisid kaks noort inimest oma esimesse, päris enda korterisse. Lisaks päris enda kodule said nad lõpuks teoks teha ühe ammuse unistuse, milleks oli koera võtmine. Pärast pikemaid valikuid jõuti koerte tõugudega tutvumise käigus welsh corgi pembroke nimelise koeratõuni ning valik oli üsna kiirelt tehtud. Mõne aja pärast võeti ühendust Asterslandi kenneliga ning 2016. aasta veebruaris sündis viie liikmeline pesakond, mille üks liige oli broneeritud noortele. Kohtumisel kutsikatega jäi silma üks rahulik kuid teistest kutsikatest hoopis teistsugune karvapall. Sooblikarva kasukas, pisikene saba ning pontsakas välimus jäi noortele kohe silma ning lõpuks sai otsus tehtud – Ericu nimeline rõõmupall saab aprillikuus omale uue kodu. Edasine on juba ajalugu.

Hetkel on Ericust saanud 2,5 aastane koerapoiss, kes elab oma riigiametnikust peremehe ja ostuvaldkonnas tegeleva perenaisega Peetri alevikus ja tunneb kõige enam rõõmu oma perega tehtud tegevustes kaasalõõmise üle. Peetri on oma rohelisusega väga mõnus koht elamiseks ja ka lemmikloomadel on ruumi jalutamiseks ja maailma avastamiseks 

Ericu lemmiktegevusteks on jalutamine ning söömine. Ka poseerimine piltideks tuleb Ericul hästi välja ning hobifotograafist perenaise pildid on Ericu instagrami kontole (LINK) meelitanud üle 3000 jälgija, olles üks populaarsemaid Eesti Corgi tõugu koeri sotsiaalmeedias. 

Eric testib: kuivtoit kanalihaga (Adult Chicken)

Kõik on uus – septembrikuus.  Seekord on uus ka Ericu igapäevane toit, mille osas jälgime nädala jooksul kuidas see talle meeldib ning milliseid eripärasid võrreldes eelnevalt tarbitud toiduga me täheldame. 

Alustame lühikese toidututvustusega. Täiskasvanud koertele mõeldud Platinum Adult Chicken sobib tänu oma naturaalsele, tervislikule ja kergesti seeditavale koostisele kõigile koertele, olenemata vanusest või tõust. Platinum Adult Chicken on välja töötatud spetsiaalselt toitumise parandamiseks ning ei sisalda lisaaineid, mis võiksid koerale kahjulikud olla. Toit sisaldab olulisi vitamiine tervise ja energia tagamiseks ning väärtuslikud ürdid soodustavad ainevahetust.  Samuti on kasulik välja tuua, et kuivtoit sisaldab vähemalt 70 protsenti liha.  Kõlab ju hästi?  Kas ka maitseb hästi – kohe saame teada.

Lisaks ahvatlevale lisainfole on Platinumi pakid ka kena hõbedase läikega, mida lausa peab mõnes ägedas kohas pildistama.  Selleks, et Eric saaks uue toidu juures uhke näoga oma poseerimiskunsti demonstreerida siis sõitsime autoga sellisse kohta nagu Ülgase ning avastasime sealseid koopaid.  Koopad on tekkinud kunagise fosforiidikaevandamise tagajärjel ning on tänapäeval peamiselt nahkhiirte koduks. Soovides neid mitte segada, vaatasime veidikene koopa sissepääsu juures ringi ning leidsime, et see võiks olla õige koht ägedaks kompositsiooniks. 

  

Kuna saime Platinumilt katsetamiseks kolme erineva maitsega toitu siis plaanime teste läbi viia nädalaste perioodidena, mille käigus proovime siis jälgida Ericu käitumist ning tuua välja peamised tähelepanekud.

Avades esmaspäeva hommikul esimese paki, siis kõigepealt tundsime väga mõnusat ja head lõhna, mis erines eelnevatest toitudest tunduvalt. Tegemist oli tummise ja aromaatse lõhnaga, mis tekitas ka endal tunde, et võiks seda proovida. Siiski ei hakanud me Ericule konkurentsi pakkuma ja lasime tal rahulikult hommikusöögiga alustada. Erinevus oli tunda ka graanulite kõvaduses, mis võrreldes enamike koeratoitudega on pigem pehmemad ja ei pudise. Eric on enamiku oma elust olnud üpris hea isuga kuid viimastel kuudel oleme täheldanud mõningast probleemi toidu ära söömisega. Tihti mõjutab tema isu näiteks kellaaeg – nädala sees sööb ta toidu kenasti ära, kuid nädalavahetusel, kui ärkamine on hilisem, siis sööb näiteks ainult poole kogusest. Platinumiga me seda muret ei kogenud ning pigem võis tema silmades välja lugeda nurina ebapiisava portsu üle. Alates esimesest päevast sõi Eric oma toite isuga ning mingit võõristamise efekti uue toidu ees ei näidanud. Kõik antud krõbinad leidsid oma koha Ericu kõhus ning andsid neljajalgsele sõbrale piisavalt energiat igapäeva toimetusteks. Kuna Eric on tundliku seedimisega koer, siis oli positiivne ka asjaolu, et toidu vahetus tema seedimisele ja väljaheidete koostisele ja olekule ei mõjunud.  

Esimese nädala lõpuks võib öelda, et toit maitses Ericule väga ning kindlasti sooviks ta seda süüa ka tulevikus. Järgmisel nädalal võtab Eric testimisele sealihaga kuivtoidu.  Kui tahate teada kuidas Eric selle toiduga kohanes, siis lugege meie postitust ka järgmine nädal. 

Ericu sotsiaalmeedia kontod: Instagram (LINK)Facebook (LINK) 

 

Autor (tekst ja pildid): Riina Kranich