Sabiine & co testivad: MENU uued maitsed

04.07.2018

Esimeses Platinum MENU testis võrdles Sabiine erinevaid maitseid ja valis nende seast oma lemmiku (LOE SIIT). Minu teha jäi võrdlus väikese ja suure märgtoidupakendi vahel. Uute maitsete puhul on pakend jäänud samaks, seega on plaan läbi viia maitsetest. Kuna uute tulijate seas on ka kutsikatele mõeldud märgtoit, on testimisse kaasatud Tõru ja lisaks proovib uusi märgtoite tema vanem vend Art, kes pole varasemalt Platinum MENU valikuga kokku puutunud.

 

Maitsetest:

Eelmises võrdluses sai Sabiine poolt esikoha Platinum MENU Chicken märgtoit. Griffini kindlat lemmikut pole selgunud, sest talle maitsevad kõik märgtoidud ühte moodi.

Seekord on maitsmiseks veise- ja kanalihaga märgtoit Beef+Chicken ning sea- ja kalkunilihaga Iberico+Turkey. Maitsetesti viisin Sabiinega läbi Griffini juuresolekuta, sest nii on ta söögiga jätkuvalt pirtsakas ja testitulemused on seega ausamad. Kokku viisin läbi 3 võrdlust eelmise võitja ja uute tulijate vahel:

1: Chicken vs Iberico+Turkey = võitja Iberico+Turkey

2: Chicken vs Beef+Chicken = võitja Chicken

3: Iberico+Turkey vs Beef+Chicken = võitja Iberico+Turkey

Kindel võitja Iberico+Turkey. Järjekordselt oli tulemus minu jaoks üllatus. Sabiinele maitsevad kõik Platinum MENU märgtoidud ja lemmikuid valib ta ainult siis, kui ta on pandud valiku ette. Seetõttu eeldasin, et uutest maitsetest osutub lemmikuks Beef+Chicken, sest eelmises testis eelistas ta enim Chicken ja kõige vähem Turkey+Salmon märgtoitu.

Võrdlus Chicken Adult vs Chicken Puppy:

Kui ma nägin, et uute tulijate seas on kutsikatele mõeldud märgtoit Platinum MENU Puppy Chicken, tekkis mul esimesena küsimus, kuidas erineb see Platinum MENU Adult Chicken märgtoidust. Erinevuste väljaselgitamiseks võrdlesin neid omavahel. Panin mõlemad märgtoidud kõrvuti kaussidesse. Puppy märgtoit oli nähtavalt niiskem. Märgtoitu tükeldades oli Adult märgtoit tuntavalt tahkem ja Puppy pehmem ehk sobilikum kutsikatele. Koostise poolest on kutsikate märgtoit kõrgema rasva- ja valgusisaldusega ning ei sisalda purustatud riisi nagu täiskasvanute märgtoit.

 

Platinum MENU Puppy Chicken:

Koerte omanik Eva-Maria kirjeldab uusi testijaid järgmiselt. Tõru on 3-kuune ja Art 2-aastane rodeesia ridgeback. Tõru on aktiivne ja uudishimulik kutsikas, kelle lemmiktegevuseks on suure vennaga mängimine. Igapäevaselt sööb ta krõbinaid, aga helikiirusel kaob kõik muu, mida pakutakse (liha, juurviljad). Art on rahulik ja suur täiskasvanuikka jõudmas koer, kes peale perelemmikuks olemise käib agilitytrennis, kuulekuses ja uue hobina ka maastikujooksu trennides. Art on toidu suhtes valiv, ta on viimased pool aastat saanud toortoitu ja krõbinaid pooleks.

Tõru proovis Platinum Menu märgtoitu Puppy Chicken. Juba paki avamisel oli selge, et Tõrult tulevad vaid plusspunktid, sest toidu tugev lõhn on ahvatlev ja kutsikas ei jõudnud ära oodata, millal kausi kallale saab. Märgtoitu sai ta iga päev lõunasöögiks ja nautis seda väga.

Art proovis Platinum Menu märgtoite Beef+Chicken ja Iberico+Turkey. Mõlema toidu puhul sõi Art väga innukalt esimesena ära märgtoidu ja alles siis samas kausis olnud toortoidu portsu (krõbinatega on alati vastupidi). Maitsetesti ma ei teinud, aga vahet ma ei märganud, mõlemad sobisid väga hästi. Muidu laisavõitu ja trennimaiuse suhtes valiv Art oli märgtoidu nimel nõus korralikult kuulekusharjutusi tegema, millest järeldan, et toit maitses väga.

Koostis on liharikas, lisatud on ka juurvilju. Pakendid on mugavad hoiustada ja kergesti avatavad. Hea on, et pakendil on vajalik info olemas (sisaldus ja annustamine). Kutsika puhul sobis 375g pakend suurepäraselt, aga suure koera puhul on päevane annustamine raskem: kahest pakist jääb väheks ja kolm on liiga palju. Miinusena on toidu pakendist väljasaamiseks lisavahendit (nt kahvel) vaja.

Kokkuvõtteks meeldisid märgtoidud koertele väga ning plaanin ka edaspidi toiduvaliku mitmekesistamiseks nad menüüsse võtta.


Griffin jäi oma alati-näljase loomuse poolest maitsetestist kõrvale, aga temaga sai uut Platinum MENU märgtoitu testitud teistmoodi. Testperioodi sisse jäi Griffini esimene sünnipäev ja kuna mulle, nagu ka paljudele koeraomanikele, meeldib selle sündmuse puhul oma lemmikule midagi erilist valmistada, siis saigi Griffin sünnipäevaks tordi Platinum MENU märgtoidust. MENU märgtoidud hoiavad pakendist väljavõttes väga ilusti oma kuju, mis tähendab, et need on juba nagu valmis tordid. Minu ülesandeks jäi märgtoit pakendist välja võtta, kaunistada ja serveerida. Sünnipäevalaps oli väga õnnelik oma „tordi“ üle ja alles jäid ainult kaunistuseks olnud salatilehed.

Autor (tekst ja pildid): Kadi-Mari