Koer - sõber kogu eluks

14.02.2019

14 veebruar on see päev, kus peame eriliselt meeles oma parimaid sõpru ja tuttavaid ning soovime neile ilusat sõbrapäeva. Lisaks kahejalgsetele sõpradele on meil ju ka meie imelised koerad!

Kes tervitavad meid hommikul esimesena, kui silmad lahti teeme? Kes ootavad meid pikisilmi töölt koju ja on sellel hetkel, kui Sa töölt tuled, kõige õnnelikumad Sind nähes? Need on meie vahvad neljajalgsed, kes teeksid meie nimel kõike ja meie nende nimel samuti!

Tänase sõbrapäeva puhul tooksime välja 5 põhjust, miks just koerad on inimese parimad sõbrad:

Koerad annavad meile motivatsiooni rohkem liikuda 

Enamus koertele meeldib palju joosta ja mängida ning tänu sellele, liigutame ka meie ennast rohkem kui me seda ehk muidu teeksime. Kindlasti on ka inimesi kes ilma koerteta palju aega vabas õhus veedavad, kuid koerad on erilised tegelased kellega koos elades ei möödu peaaegu, et ükski õhtu lihtsalt kodus istudes isegi ka siis, kui väljas sajab paduvihma! :)

Elades koertega ei pea me enam kunagi üksi sööma 

Kellele meeldiks üksinda süüa? Koeraga elades seda muret küll tundma ei pea! Koerad istuvad truult Sinu kõrval seni, kuni sa teed oma viimased ampsud lootes, et ehk pudiseb midagi ka neile... Lisaks on koerad head „nõudepesumasinad“, kes aitavad kõik taldrikud vajadusel läikima lüüa! (Ps, soovitame siiski peale koerte nõudepesu teenust kasutades oma nõud ise üle pesta :D)

Koerad ei kritiseeri meid 

Sulle meeldib üksinda kodus laulda aga Sa ei pea viisi? Kukkusid õues libedaga koeraga jalutades maha ja loodad, et keegi ei näinud? Koerad ei naera Sinu üle ega ütle, et ära enam laula, ma ei jõua seda enam kuulata! Paljud kindlasti aitavad hoopis kaasa laulda... :) Lisaks on koertel ka kama kaks mis Sul parasjagu seljas on, peaasi, et me oleks nendega koos ja teeksime midagi lõbusat! Lisaks on võimalik koertele kõik oma suurimad saladused rääkida ilma, et peaksime kartma, et need kellegi teise kõrvu jõuavad!

 Koerad on alati kõigeks valmis 

Mõtled jooksma minna? Koerad tahavad kaa! Mõtled, et teeks ühe matka metsas? Koerad tahavad kaa? Mõtled, et läheks ujuma? Kelgutama? Koerad tahavad kaa! Kui Sinu sõbrad võivad sulle ära öelda, siis Sinu koer ei ütle sulle kunagi ei.

Koerad armastavad Sind tingimusteta 

Iga inimene ei tea kuidas on võimalik koeri nii palju armastada, aga iga koer teab, kuidas ja kui palju on võimalik inimesi armastada! Koertel ei teki kunagi tunnet, et nad jätaks Su maha ja leiaks endale parema kodu. Kui me neid armastame, armastavad nad meid vastu ja meil on sõbrad niikauaks, kuni nad elavad!

Inglise keeles on ütlus: „When you get a dog, your house will never be perfectly clean again but you will have more love than you ever could have imagined.“ Tõlgituna eesti keelde tähendab see järgmist: „Kui Sa võtad endale koera, ei ole Sinu kodu enam kunagi perfektselt korras ja puhas aga Sul on rohkem armastust, kui Sa eales oleks võinud unistada!“

Ilusat sõbrapäeva kõigile ja peame siis ikka ka oma neljajalgseid sõpru täna erilisemalt meeles :)!

 

Autor: Gete (https://www.instagram.com/roccoxraphael/)