Kuidas kuivtoitu õigesti säilitada?

03.02.2020

Kas teadsid, et see, kuidas sa oma koera kuivtoitu säilitad, võib mõjutada sinu koera tervist? Selleks, et tagada koeratoidu kvaliteet ja seeläbi ka oma koera hea tervis, järgi neid nelja reeglit:

  1. Säilita kuivtoitu originaalpakendis ehk ära viska originaalpakendit minema. Kõrgkvaliteetsete kuivtoitude, nagu seda on Platinum, pakend on spetsiaalselt disainitud selleks, et hoida eemal üleliigne niiskus. Maksimaalse värskuse tagamiseks võid toidu koos originaalpakendiga toidutünni asetada. Samuti tead sel juhul vajadusel aegumiskuupäeva või mõnd muud vajalikku infot.
     
  2. Ära hoia kuivtoitu õhu käes! Sulge toidupakk alati hoolikalt, sest liigne niiskus ja õhk kiirendavad riknemisprotsessi. Ka lemmiklooma tervisele ohtu kujutavad bakterid ei pääse õhukindlalt suletud toidukotile ligi.
     
  3. Ära hoia kuivtoitu päikesevalguse käes! Päikesest tingitud soojus tõstab kotis temperatuuri ja niiskust, mis kiirendab riknemisprotsessi ja suurendab ohtu bakterhaiguste tekkeks.
     
  4. Jälgi kuivtoidu aegumiskuupäeva ja ära anna koerale aegunud toitu! See tagab sinu koera ohutuse ja hea tervise - ära sellega riski!