Kuidas oma lemmik pimedatel õhtutel nähtavaks teha?

06.11.2019

Pimedad õhtud ongi juba käes ning olenemata sellest, et õues ei näe õhtuti enam ei istuda ega astuda, tuleb koertega ikka ennast õue vedada. Küll aga on meie õnneks tänapäeval igasuguseid vidinaid ja tooteid millega nii ennast, kui ka oma koer pimedas märgatavaks teha. Lisaks koera ja enda märgatavaks tegemisele on hea ka tasku/pealampi õhtuti kaasas kanda.

Koertele on õnneks praegusel ajal saadaval palju erinevaid tooteid, et nähtav olla:

  • Kaelarihmad/traksid, mille sisse on õmmeldud helkurkangas. Selliseid kaelarihmasid ja trakse on eriti hea kasutada just lühikarvaliste koerte puhul, kelle seljas ja kaelas on neid tooteid väga hästi näha.
  • Vilkuvad kaelarihmad – loomapoodides müüakse väga põnevaid kaelarihmasid, mis vilguvad pimedas, tasub poodidest küsida!
  • Erinevad vilkuvad ripatsid/tulukesed – ka neid on loomapoodides suures valikus. Meie kasutame selliseid vikuvaid tulukesi, mida saab ümber tõsta erinevatele traksidele, kaelarihmadele jne. See ei ripu ja seega ei kao ka ära, vaid on kindlalt rihma või traksi küljes kinni.
  • Erinevad joped/vestid – just metsas käies on hea kasutada erinevaid nö jahijakke, mis teevad koera pimedas kergelt nähtavaks.
  • Jalutusrihmad – ka jalutusrihmasid on praegu väga mitmeid ja erinevaid, kus on helkurribad külge õmmeldud.

Lisaks koertele tuleks ka ise kindlasti pimedatel õhtutel kanda helkurit ning meie kaasavara pimedatel õhtutel on alati ka pealamp - sellega teen ma ka ennast väga selgelt nähtavaks. Ka linna tänavatel tuleks koer nähtavaks teha, et teised liiklejad ja autod juba eemalt Teid märkaks. Nii saate veenduda, et jalutuskäik on ohutu nii Teile kui ka kaasliiklejatele :).

 

Autor: Gete (https://www.instagram.com/roccoxraphael/)