Mida teha, kui koer hingab toitu sisse?

12.03.2024

Kui Sul on koer, kes suudab oma söögi kolme sekundiga endale sisse hingata, siis see postitus on just Sulle! Toome teieni 5 nippi kuidas toimida, et söömine võtaks aega ja samas ka väsitaks koera nii füüsiliselt kui ka vaimselt - sest väsinud koer on ju õnnelik koer! 

  • Kasuta spetsiaalset toidumatti või lakkumismatti. Määri lakkumismatile MENU märgtoitu, puista peale krõbinaid või maiuseid ning tegevust jagub pikaks ajaks, lisaks mõjub lakkumine koerale rahustavalt ja aitab leevendada ärevust. Selleks, et toidu nautimise rõõm oleks veel pikem, võid matti koos toiduga sügavkülmutada - see sobib ideaalselt ka koertele, kes kipuvad toitu liiga kiirelt ära sööma. Hea valiku LickiMat lakkumismatte/toidumatte leiab SIIT (link).
     
  • Kui spetsiaalset toidunõu ei ole kohe käepärast võtta, siis võib proovida ka koduseid muffini vorme! Pane krõbinad erinevatesse aukudesse ja boonuseks võib veel tennisepallid nende peale panna.
     
  • Võib toimida ka nii, et koeral ei olegi ühte/kahte kindlat söömisaega, vaid ta teenib päeva jooksul oma söögi maiustena välja. Nii jaotub päevane ports terve päeva peale ära ja jällegi takistab koera ahnitsemast. Kaalu hommikul koera päevane portsjon välja ja võta krõbinad kaasa jalutuskäikudele. Õppige uusi trikke ja andke krõbinaid ka selle eest, kui koer laseb ilusti ennast kammida ja küüsi lõigata.
     
  • Nuuskimismatt – nuuskimismatti on hea krõbinad ära peita ja lasta koeral neid otsida. Nii sööb koer krõbin-krõbina haaval oma söögi rahulikult ära!
     
  • Kui elad oma majas, siis saad krõbinad visata aeda muru sisse ja anda käsk: „otsi“. Seda meetodit oleme aeg-ajalt kasutanud, kui tahame koeri natuke rohkem väsitada.

Kui Sul on veel nippe kuidas koera söömist aeglustada, siis jaga neid ka meiega! Kindlasti tuleks alati veenduda, et koeral on söömise ajal turvaline olla ja keegi teda ei sega, kuna just erinevad segavad faktorid võivad olla põhjuseks, miks koer kiirelt söögi endale sisse ahnitseb. Suvel võib proovida ka märgtoite jääkuubiku vormidesse panna ja seejärel sügavkülmutada, mis teeb söömise aeglasemaks ja annab koerale head jahutust!