Sabiine testib: VetPlus Coatex

15.11.2017

Kuiva nahaga kimpus olev Sabiine testis VetPlus Coatex tooteid – kapsleid, vedelat toidulisandit ning aaloe ja kaerašampooni. Testimisel tulid abiks Griffin ja kass Sille.

 

VetPlus Coatex kapslid

Coatex kapslid on toidulisand, mis sisaldab oomega-6 ja oomega-3 rasvhapete segu ja on mõeldud karvkatte ja nahaprobleemide korral. Toodet katsetasime kahe kuu vältel. Esimestel päevadel ei olnud Sabiine nõus ise kapslit alla neelama, aga kui ta selle ühel korral katki hammustas, hakkas see talle maitsema. Griffinil ei olnud kapslite manustamisega kohe algusest probleemi, tema neelas kapsli alla ja ootas lisagi. Edaspidi jooksid nad ise kohale, kui kuulsid, et ma tabletikarbi lahti võtsin ning sõid kapslit nagu maiust. Sille ei ole kunagi nõustunud tablettide manustamisega ja ei teinud ka Coatexi puhul erandit.

Esimese kuu möödudes ma suuri muutuseid ei märganud. Sabiine karv oli natuke pehmem, kuid kõõma esines aegajalt ikka. Teise kuu ja ühtlasi ka kuuri lõpuks oli märgata, et toidulisand mõjub. Kõõma enam ei esinenud, karv oli pehme. Kõige suurem proovikivi oli koeranäitus, kus Sabiine alati ärevile läheb ja tekib ka nii-öelda stressikõõm, mida tema musta värvi kasukalt on väga hästi märgata. Seekord kõõma ei tekkinud üldse. Sabiine puhul toimisid Coatex kapslid suurepäraselt naha seisukorra parandamisega, aga karv ei muutunud nii pehmeks kui ma ootasin. Arvan, et edaspidi kasutan Coatexi kapsleid koostöös Dermoscent Essential 6 tilkadega, mis muutsid Sabiine karva väga pehmeks, aga kõõma päris ära kaotada ei suutnud, vähemalt Sabiine puhul. Lisaks avastasin, et ka Sabiine käpapadjandid olid pehmemad kui varem. Kindel pole, kas see oli tänu Coatexile või tulenes see millestki muust. 

Kapslite mõju avaldus kõige rohkem Sille puhul. Kuna ta on juba 13.aastane, siis vajab ta natukene rohkem lisatoitaineid kui tavalisest kassitoidust kätte on võimalik saada. Coatexi kapsleid hakkasin talle andma sellepärast, et tema kõrvadelt oli karv laiguti hõrenenud ja kasukas oli tuhm. Juba kuu möödudes oli karv kõrvade peale tagasi kasvanud, karvkate läikis ja oli pehme.

Griffini puhul ma muutusi ei märganud kuna probleeme tal karvkatte või nahaga polnud. Pigem sai tema toidulisandit ennetavalt, sest Coatex kapslid sisaldavad muuhulgas asendamatut rasvhapet DHA (dokoosaheksaeenhape), mis aitab kaasa kutsika aju ja nägemise arengule.

VetPlus Coatex liquid

Coatex liquid vedelat toidulisandit pakkusin Sabiinele ja Griffinile paralleelselt kapslitega ja seega ei oska vedela toidulisandi toimet eraldi välja tuua. Pigem oli minu jaoks vedela toidulisandi puhul olulisem see, kas koerad on nõus seda sööma või ei.

Sabiinele olen varasemalt toidulisandina pakkunud lõheõli ja ainult taimsetest rasvadest koosnevat õli. Coatex liquid on nagu nende kahe toote kuldne kesktee, sest sisaldab nii kalaõli kui ka kurgirohuõli. Kalaõli toidulisandeid sööb ta väga hea meelega, taimsetest rasvadest koosnevat õli ei olnud ta mitte mingi hinna eest nõus sööma ja see pudel seisab meil siiani. Coatex liquidi puhul krimpsutas ta esimese korraga samuti nina. Teisel korral panin õli toidu peale ning siis oli ta nõus seda sööma. Kolmandal ja edasistel kordadel ei olnud vaja Sabiinet enam „ära petta“. Peale seda, kui ta oli õli maitsenud, hakkas see talle meeldima. Griffinil toidulisandi suhtes eelistust polnud, tema on nõus kõiki kolme erinevat varianti sööma.

Coatex liquidi puhul meeldis väga see, et manustamine oli lihtne – kord päevas üks pumbatäis 10kg koera kehakaalu kohta. Ei pidanud mõõtma õli kogust silma järgi või mässama teelusikate või muu sellisega. Lisaks tundus, et võrreldes teiste toodetega, on soovitatav õli kogus 10kg koera kohta väiksem, seega jätkub toodet kauemaks.

VetPlus Coatex aaloe ja kaerašampoon

Aaloe ja kaerašampoon leidis kahe kuu jooksul kõige vähem kasutust, sest üldiselt ma väga tihti oma koeri ei pese. Esimest korda pesin Sabiinet šampooniga järgides pakendil toodud juhiseid: hõõrusin šampooni väikeste kogustena, lisades samal ajal vett juurde kuni vahu tekkimiseni ning lasin šampoonil viis minutit toimida. Seejärel loputasin veega. Šampoonil oli meeldiv lõhn, ütleks, et nii mõnegi teise tootega võrreldes pigem neutraalne. Peale pesu oli karv pehme ja puhas, kõõma ei tekkinud ning šampoon ei kuivatanud nahka. Teised kaks korda pesin Sabiinet, sest õuest tulles oli ta väga mudane ja ainult veega pestes see maha ei tulnud. Nendel pesukordadel ei lasknud ma šampoonil viis minutit mõjuda, kuid ikkagi sai ta puhtaks.

Kui Sabiine pääses kergemat sorti testimisega, siis Griffin pani Coatexi šampooni tõsiselt proovile. Nimelt otsustas ta ühel metsajalutuskäigul, et ta peab kindlasti püherdama metslooma väljaheites. Kuna tol hetkel muud käepärast polnud, siis sai esmane koerapuhastus niiskete salvrätikutega tehtud. Koju jõudes pesin Griffini kohe kutsikašampooniga üle, aga hais ta küljest ära ei läinud. Muud ei jäänud üle, kui pidin ta koheselt uuesti ära pesema. Teistkordseks pesuks valisin Coatexi šampooni ja pesin pakendil toodud juhiste järgi. Alles peale seda pesu lõhnas Griffin jälle normaalselt. Temagi karv oli sama pehme kui enne ja šampoon nahka ei kuivatanud.

Autor (tekst ja pildid): Kadi-Mari

VETPLUS TOOTED ON SAADAVAL HÄSTIVARUSTATUD KLIINIKUTES!