Seiklused koos oma lemmikuga

22.08.2019

Kui plaanid oma lemmikuga pisut pikemat reisi Eestist väljapoole, siis tasuks lisaks enda varustusele rõhku pöörata ka lemmiku omale. Kui oled inimene, kes eelistab kiiret sõitu sihtkohta (ehk lennata lennukiga), siis on natukene keerulisem oma lemmikut kaasa võtta, kuid kindlasti ei ole see võimatu. Selles postituses anname aga pigem nippe ja koostame nimekirja mida kaasa pakkida, kui reis lemmikuga möödub autoga sõites.

Mida kaasa pakkida?

1.     Koera pass – see vist väga selgitust ei vaja.

2.     Söök – tavaliselt võtame me ühe kausi või nõu ja mõõdame sinna sisse täpsed kogused just nii mitmeks korraks, kui mitu söögikorda reisi sisse jääb. Vahel lisan ka igaks juhuks mõne lisa koguse, sest kunagi ei tea milliseid ootamatuseid ette tulla võib. Lisaks kuivtoidule, on hea kaasa võtta ka näiteks Platinum MENU mini, mille väikesed kogused on just sobivad üheks söögikorraks krõbinatele peale panna.

3.     Söögi- ja jooginõud – meil on autos koertele selline joogikauss, millest vesi välja ei saa loksuda ja seega jääb puur ilusti kuivaks. Lisaks sellele, võtame me tavaliselt kaasa ka söögi- ja joogikausid ning näitustele või võistlustele minnes on meil lisaks veel ka eraldi kokkuklapitav joogikauss, mis ei võta kotis ruumi. Küll aga olen ma korduvalt koerte söögikausi ise maha unustanud ja siis on nad saanud sööki nii peost kui lihtsalt põrandalt või suvisemal ajal väljas muru seest :D

4.     Magamisase – kui reis on pikem kui paar päeva ja koeral on oma lemmik pesa, kus ta iga õhtu magab, siis võimalusel võiks selle kaasa võtta. See tekitab koerale ka hea ja koduse tunde ning uni tuleb kindlasti võõrsil parem :) Kui aga pesas koerale magada ei meeldi, siis võib kaasa võtta näiteks wetbed’i kus on ka hea pikutada või mida on hea puuri asemeks panna.

5.     Puur – neid võiks võimalusel olla kaks – eraldi autopuur ja kokkuklapitav, kaasaskantav puur. Autoga reisides on koera turvalisus väga oluline ja tavaline metallpuur taga pagasiruumis või istmel ei kaitse koera kuidagi võimalike avariide eest. Võimalusel võiks investeerida korraliku autopuuri (näiteks Variocage smartdog.ee). Kuna puur peaks olema koera jaoks see koht, kus tal on turvaline, võiks ka selle reisile kaasa võtta. Seda on hea kasutada juhtudel, kui on vaja koer üksi näiteks hotelli või apartementi tuppa jätta, aga kardad, et sel ajal kui Sind ei ole, võib koer mõne väikse pahandusega hakkama saada :D. Mõni koer aga lihtsalt veidike võõrustab uusi kohti ja sellistel juhtudel on puur just see, kus ta ennast ehk kõige paremini ja turvalisemalt tunneb. Lisaks on näiteks näitustel puur põhimõtteliselt hädavajalik, kuna näitustel on tavaliselt väga palju koeri ja koeral on rahulikum, kui ta saab oma turvatsoonis olla.

6.     Mänguasjad – meie võtame alati koertele kaasa nende lemmik mänguasjad millega siis hotellitoas või vabas õhus vabadel hetkedel mängida. See aitab koeri ka väsitada, et nad autosõidul rahulikult magada saaks.

7.     Maiused ja närimist – maiused on hea võtta kaasa nii võistlustele, näitusele kui ka lihtsalt matkale ning närimiseks midagi suuremat ja krõmpsuvamat on hea anda siis, kui koerad mingil momendil üksi jäetakse, et neil natukeseks ajaks tegevust oleks enne, kui nad ilmselt külge keeravad ja norskama hakkavad :)

8.     Kaelarihm, jalutusrihm, traksid... – mida iganes tavaliselt koeraga jalutades kasutad!

9.     Ravimid, esmaabitarbed – kui koeral on vaja võtta ravimeid, siis kindlasti neid mitte maha unustada ning igal väiksemalgi reisil võiks olla kaasas väike esmaabikott.

Loodame, et see nimekiri aitab edaspidiselt reisidele kõik olulisema kaasa pakkida nii, et midagi maha ei jää. Kui Teil on selliseid „must-be“ asju, esemeid või tooteid, mida Teie oma koeraga reisile minnes alati kaasa pakite, aga antud nimekirjast ei leidnud, siis andke kindlasti ka meile teada! Kõik koerad on erinevad ning kindlasti on ka kõikide reisinimekiri pisut erinev, kuid põhiasjad said meil kindlasti mainitud. Mõnusaid reise koos oma lemmikutega!

 

Autor: Gete (https://www.instagram.com/roccoxraphael/)