Siilipoiss Troll testib: Dermoscent Essential 6

27.09.2017

Troll on äge siilipoiss, aga temaga on see mure, et keskküte, öised kihutamised jooksurattas ja selle kihutamise tagajärjel vajalik pesu kuivatab ta nahka. Siilid ongi üsna kuiva nahaga nii, et talvel on iganädalane õlitamine täiesti tavaline nähtus. Enamjaolt lõppeb see sellega, et mina olen libeda siili peale pahane ja tema on minu peale pahane, sest ta ei saa rahus oma siiliasju ajada.

Esimene kord, kui ma proovisin Dermoscent Essential 6 täpilahust Trollile turjale tilgutada ehmatas mind intensiivne teepuuõli lõhn. Kõik USA foorumid, kus siilipidamisest juttu on kirjutavad, et teepuuõli on hirmus ohtlik ja tapab siili momentaalselt. Hirm oli suur ja enne tilgutamist tegin veelkord põhjaliku uurimuse teemal „siil ja teepuuõli“. Sain teada, et euroopa siilidel kasutatakse teepuuõli parasiiditõrjeks ja selles koguses, mis tilgana Trolli turja peale läheb ei tohiks minu lemmikuga midagi juhtuda.

Esimesel korral olin siiski skeptiline, lähenesin väikese koguse ja ettevaatlikkusega. Midagi ei juhtunud. Samal ööl vaatas mulle puurist vastu üks pahur, aktiivne ja näljane siil ehk kõik oli kõige paremas korras.

Kõige toredam oli, et iga nädalaga läks mu okkalise lemmiklooma nahk järjest paremaks. Mina olin rõõmus, sest piisas ainult ühest tilgast ja Troll oli õnnelik, sest ta ei olnud üle kere õline ja sai rahulikult omi asju ajada (loe: magada).

NB! Okkad pehmemaks ei läinud, pahur siil on ikka terav :)