Suvi ja jahutus

08.06.2019

Nagu ikka tuleb suvi eestlastele ootamatult... Sellega seoses tuleks ka rohkem tähelepanu pöörata sellele, et meie neljajalgsetel oleks mõnusalt jahe olla. Jalutuskäigud võiks pigem võimalusel jätta varahommikuteks ja hilisõhtuteks ning kindlasti võiks vältida kuumal asfaldil kõndimist. Kui see on aga vältimatu, siis on hea kasutada Platinum SkinCare käpasalv, mis ei lase käpapatjadele nii palju kuumust ligi ning jätab padjandid terveks ja pehmeks. Heaks reegliks on, et kui Sinu käsi ei kannata asfaldil olekut ja on liiga kuum, siis ei tohiks kindlasti seal ka Sinu koer kõndida.
 

Meie teeme enda koertega hommikuse tiiru juba enne kella 7 hommikul, siis ei ole õues veel liiga palav ning koertel pole nii palju lõõtsutamist. Päevasel ajal kui nad kodus on, tõmban kindlasti akendel alla rulood, et päike otse tuppa ei paistaks ning kui on väga kuumad ilmad, panen tööle õhksoojuspumba, mis neile siis päeva jooksul mõnusat jahedat õhku puhub. Kui aga õhksoojuspump kodus puudub, siis on mitmeid erinevaid võimalusi kuidas koeral Sinu äraoleku ajal hea jahe oleks.

  • Kasutada võib näiteks jahutusmatti mis kokkupuutel koeraga muutub jahedamaks. Olenevalt tootjast, püsivad matid jahedana ~3 tundi ning seejärel hakkab saavutama koer kehatemperatuuri. Jahutusmatti on hea kasutada ka näiteks pikemal autoreisil või ka suvistel näitustel puuris, kus koeral on hea ja mõnus puhata.
  • Lisaks jahutusmattidele on olemas ka jahutusvestid ja kaelarätid, mis aitavad lemmikutel jalutuskäike talutavamateks teha.
  • Hea viis koeri jahutada ning samas ka tegevuses hoida on kasutades Kong mänguasju. Kong mänguasja sisse võiks panna näiteks Platinum MENU konservi ning seejärel see sügavkülma pista. Hommikul kui on töölemineku aeg, on hea see koerale kätte anda ja tegevust jätkub tükiks ajaks! Palava ilmaga võib nii mõnigi koer oma tavapäraste lemmikkrõbinatega pirtsutama hakata. Sellisel juhul võiks proovida Platinum MENU konserve otse külmikust – see on koerale üks mõnus jahe suutäis, mis talle kindlasti väga meeldib!
  • Jääkuubiku vormidesse on võimalik koertele erinevaid maiuseid külmutada. Vormi võib panna erinevaid puu- ja juurvilju ning peale kallata kas tavaline vesi või näiteks naturaalne puljong.
  • Koertel peaks koguaeg olema ka kättesaadav värske ja puhas vesi ning vett võiks kaasas kanda ka jalutuskäikudel. Toas võib vee sisse panna näiteks jääkuubikuid, mis aitab veel natukene kauem jahedam püsida.
  • Veel üheks mõnusaks viisiks kuidas koeri jahutada, on loomulikult ujumine! Kui Sinu koerale ei meeldi ujuda siis piisab kui ta kasvõi kõhuni vees solberdab ja jahutus on garanteeritud! Peale suplust tuleks koerad kindlasti ära kuivatada, et vältida erinevaid nahaprobleeme.

 

Kuna suvel võetakse oma lemmikutega ette ka mitmeid väljasõite siis tuleb meeles pidada, et koeri ei tohi palavate ilmadega autosse jätta!

Temperatuur õues,

Temperatuur autos 10 minuti pärast

Temperatuur autos 30 minuti pärast

21

32

40

24

34

42

27

37

45

30

40

48

32

42

51

35

45

54

Kindlasti on nippe kuidas oma neljajalgseid suvel jahedatena hoida veel ja veel, jaga neid ka meiega Platinum koeratoit Facebooki ja Instagrami lehel!

Autor: Gete (www.instagram.com/rocco_raphael_theaussies/)