Tegevused vihmaste ilmadega

12.07.2019

Vihmased ilmad kipuvad olema sellised, et tahaks pugeda teki alla ja lihtsalt magada.. vahest tahavad seda ka koerad kuid enamjaolt tahaksid nad siiski ilmselt igasuguse ilmaga õue mängima minna. Mida aga koeraga toas teha kui õues sajab paduvihma ja omanik kohe mitte õue ei taha minna?

  1. Mäng „OTSI“ – peida tuppa koerale erinevatesse kohtadesse tema lemmikmaiused ja anna koerale käsklus „otsi“! Selline mäng väsitab koera kiirelt vaimselt ära kuna tegemist on ninatööga. Kõige parem on, kui maiuste peitmise ajaks viid koera teise tuppa, et kavalpead ei näeks kuhu kõige paremad palad ära peidetakse :)
  2. Anna koerale täidetud Kong mänguasi – nagu ühes postituses juba mainisime, on Kong mänguasi ka hea suviseks jahutamiseks kui panna sinna näiteks Platinum MENU konservi ja pista see sügavkülma – sellest on koerale tükiks ajaks tegevust!
  3. Õpeta koerale mõni uus trikk – kindlasti on veel olemas mõni trikk mida Sinu koer veel ei oska. Heaks abivahendiks on Youtube kus erinevatel kanalitel on põhjalikult õpetatud kuidas koerale erinevaid trikke õpetada. (trikid mida koerale õpetada näiteks: tagurdamine, roomamine, kallistamine, käpaga lehvitamine, ukse avamine ja sulgemine, raputamine, kummardamine, oma mänguasjade ära panemine kasti vms...)
  4. Arendavad mänguasjad - Osta vihmasteks ilmadeks koerale mõni Nina Ottosson’i arendav mänguasi. Nende valikus on suur hulk erinevaid mänguasju ja komplekte mis arendab koera ninatööd ja mõtlemist. Sinna on hea panna näiteks Platinum Click-Bits maiuseid!
  5. Mängi koeraga „köievedu“ – leia enda koera mänguasjade hulgast selline mänguasi mida on hea kahepoolselt sikutada. Sikutamis mängud on koerale head nii füüsilise kui ka vaimse poole pealt. Pea meeles, et igakord ei ole võitjaks omanik vaid enamus kordi võiks võitja olla koer – see tekitab koeras tahtmist teine kord veel mängida! Sikutamis mänguga on ka hea õpetada koerale käsklus „jäta“ või „anna“, kus koer laseb mänguasjast lahti ja sellele järgneb kiitus ja uuesti mängimine.

Loodame, et nendest punktidest on abiks, kui järgmine kord vihma sadama peaks! :)

Siinkohal jagame ka põnevamaid youtube kanaleid, kus õpetatakse erinevaid trikke:

Zak George’s Dog Training Revolution
McCann Dog Training
Training Positive
Pam’s Dog Academy

Jaga meiega ka enda lemmikuid vihmase ilma tegevusi nii Facebookis kui ka Instagramis!

Autor: Gete (https://www.instagram.com/roccoxraphael/)