Terved liigesed ja elujõulised koerad

01.07.2015

Mis on rohekarbi ekstrakt ning milles seisneb selle toime?

Uus-Meremaal elavad maoorid teavad hästi kohaliku rohekarbi ekstrakti parandavat toimet. Ka lääne pool elavad inimesed on õppinud selle positiivseid omadusi hindama. Rohekarbi ekstrakti toimeained ennetavad ja ravivad liigesevalu ning on võimelised leevendama ka mitmeid teisi vaevusi. Umbes kümme protsenti väljapüütud rohekarpidest läheb ravimitööstusesse ja toidulisandite valmistamiseks.

Rohekarbi ekstrakti toime peitub selle väärtuslikus koostises – glükoosaminoglükaanides (GAG). Need ühendid transpordivad olulisi toitaineid liigestesse ja liigesevedelikku. Kõige olulisem GAG osa on glükoosamiin. See molekul on oluline kõhre ehituse (kondroitiin = glükoosamiini ühend) ja viskoosse sünoviaalvedeliku jaoks (hüaluroonhape = glükoosamiin + glükuroonhape). Lisaks sellele sisaldab see küllastamata oomega-3-rasvhappeid, olulisi mineraalaineid, mikroelemente, vitamiine ja aminohappeid.

Rohekarbi ekstraktil on tugevad põletikuvastased omadused ning see töötab loodusliku valuvaigistina. Vastupidiselt tavalisele valuvaigistile toob ekstrakt leevendust läbi toitumise.

Rohekarbi ekstrakt on sobilik kõigile koeratõugudele. Eriti aga suurtele ja rasketele tõugudele, atleetlikele ja aktiivsetele koertele, samuti väikestele kaasasündinud deformatsioonidega koertele probleemide ennetamiseks.

Just nendel põhjustel sisaldab ka Platinumi kuivtoit täiskasvanud koertele rohekarbi ekstrakti.
Tänu ainulaadsele õrna aurutamismeetodiga tootmisprotsessile lisatakse rohekarbi ekstrakti toidule juba tootmise käigus, ilma väärtuslikku koostist kahjustamata. Lisatud kogusest piisab liigesehaiguste ennetamiseks ja liigeste eest hoolitsemiseks. Tõsiste probleemide korral tuleb loomulikult loomaarsti poole pöörduda.