Milliseid juurvilju võime oma lemmikutele anda?

26.02.2020

Selle asemel, et külmkapist koerale vorsti või juustu anda, võiksime hoopis mõelda milliseid kasulikke juurvilju me enda toidulaualt koertega jagada võiks. Juurviljade näol on tegemist tervislike ja kasulike ampsudega, seega miks mitte hoopis neid oma lemmikute maiustamiseks anda. Siiski tasub ennast kurssi viia millised juurviljad on koertele lubatud ja millised mitte. 

  • Rooskapsas (Brussels sprout) – jah, koertele võib anda rooskapsast. See sisaldab rohkelt antioksüdante, mis on head nii koertele kui ka inimestele! Aga, kuna tegemist on kapsalisega, siis andke neid koertele väikestes kogustes, vastasel juhul... hoidke aknad lahti.
  • Porgandid – jah, koerad võivad süüa porgandeid! Porgandid on ideaalsed madala kalorsusega vahepalad meie lemmikutele, sisaldades kiudaineid ja beetakaroteeni, mille toimel moodustub A-vitamiin. Lisaks on porgand hea hammaste puhastaja, kuna on parajalt krõmps!
  • Seller – jah, koerad võivad süüa sellerit! Lisaks sellele, et seller sisaldab A-, B- ja C-vitamiini, on temas toitaineid, mis aitavad kaasa tervemale südametööle! Lisaks värskendab seller koerte hingeõhku.
  • Sibul – ei, koerad ei tohi süüa sibulat! Sibul on koertele mürgine ning võib esile kutsuda oksendamist, kõhulahtisust, kõhuvalu jne.
  • Herned – jah, koerad võivad süüa herneid! Herneid võib anda neile otse kaunast, keedetult või sügavkülmutatult, kuid vältima peaks konserveeritud herneid! Herned sisaldavad endas mitmeid vitamiine, mineraale ning on kõrge kiudainesisaldusega.
  • Lehtkapsas (kale) – jah, koerad võivad süüa lehtkapsast! Lehtkapsas ei ole nö „supertoit" ainult inimestele, vaid ka meie lemmikutele! See aitab võidelda erinevate südamehaigustega, liigesepõletikega, allergiatega jne. Lisa lehtkapsast oma lemmikule kas hautatult, kuivatatult või „toorelt“ tema põhisöögile, kuid ära kogustega liialda, kuna tegemist on jällegi kapsalisega, siis suured kogused võivad tekitada gaase.
  • Kõrvits – jah, koerad võivad süüa kõrvitsat! Kõrvits on hea juurvili, mida anda oma lemmikule, kui tal on seedimisprobleeme.

Juurvilju, mida koertele anda võib, on tegelikult veel rohkemgi, kuid loodame, et saite antud postitusest natuke inspiratsiooni, mida oma lemmiku põhisöögile järgmistel kordadel juurde lisada! Head maiustamist ja katsetamist!

Autor: Gete (https://www.instagram.com/roccoxraphael/)