Sügisene karvaajamine – kuidas seda vähendada?

01.10.2019

Iga sügisene „oodatud“ aeg koeraomanikele – kaarvaajamise aeg. On aeg suvekarvast loobuda ning selga kasvatada paks talvekarv millega külmade ilmadega mõnus ja soe oleks :). Kuna karvaajamine on koertel loomulik protsess, siis kuidas või mida teha, et seda elamises siiski vähendada?

Esiteks tuleb omada tõsiselt head tolmuimejat – kahe austraalia lambakoeraga on tolmuimejaga võtmine täiesti igapäevane asi. Iga õhtu kui töölt tulen, võtan esimese asjana tolmuimeja ja teen sellega tiiru ära, siis saab rahulikult muudele tegemistele keskenduda.

Loomulikult on aga üks olulisemaid asju koera karvaajamise ja kvaliteedi seisukohast see, mida Sinu koer sööb. Kui koer sööb kvaliteetset sööki aitab see karvaajamist kindlasti paremini kontrolli all hoida. (PS! Meie lemmik on hetkel Platinum Beef+Potato). Lisaks kvaliteetsele söögile võiks nii sügisesel perioodil, kui ka kevadisel (kui koerad talvekarva seljast viskavad ja bikiinihooajaks valmistuvad :)) anda koerale lisaks mõnda õli, mis veel eriti aitab karvahooldusele kaasa.

Lisaks söögile ja õlile on muidugi üks hea võimalus karvu elamises vähendada - kammides oma lemmikut regulaarselt. Karvaajamis perioodil võiks seda teha pikakarvaliste koeraomanikud isegi mitu korda nädalas. Meie üldiselt saame hakkama nii, et harjame 1x nädalas tavaperioodil ja karvaajamise ajal 2-3x nädalas ja natukene põhjalikumalt kui võib-ola tavaliselt. Siin aga tuleb meeles pidada, et kammil ja kammil on suur vahe! Soovitame kvaliteetseid kamme vastavalt oma koera tõule ja karvale otsida näiteks näitustelt, kus müüjad oskavad täpselt Sinu koerale õiget kammi/harja soovitada! See on toode millesse soovitan investeerida, et oma elu lihtsamaks teha. Kammimisele võiks järgneda/eelneda ka regulaarne pesemine. Ka shampoone soovitan pigem näitustelt otsida, kuna sealt on võimalik saada jällegi vastavalt enda  koeratõule ja karvale täpselt sobiv shampoone ja palsam! Karvaajamise ajal aitab ka pikakarvaliste koerte omanike hea lemmikloomadele spetsiaalne föön, millega on võimalik aluskarva välja „puhuda“.

Neid samme järgides peaks koera karvaajamise periood mööduma üsna „valutult“ :D. Meeles tuleks pidada, et koerte pesemine ei ole alati ainult sellepärast vajalik, et koer porist puhtaks saaks vaid just ka seetõttu, et nö surnud karvadest lahti saada. Peale pesemist tuleks koer kindlasti korralikult ära kuivatada. Jagage meiega enda parimaid nippe kuidas koerakarvu elamises vähendada!

 

Autor: Gete (https://www.instagram.com/roccoxraphael/)