5 põhjust miks lisada koera menüüsse MESI

30.04.2020

Mesi on magus, seega tekib ilmselt kohe küsimus, et kuidas ma seda koerale anda võin? Loomulikult ei ole mesi koertele suutes kogustes hea, kuid väikestes kogustes aitab see väga mitmete murede ja probleemide korral. Toome teieni 5 põhjust miks võiks mee oma koera menüüsse lisada.

  • Mesi aitab kennelköha vastu –

Meie kliimas on koertel tihe külaline kennelköha, mesi on aga tuntud leevendaja ärritatud kurgu ja köha korral. Kennelköha puhul nirista natukene mett koera söögi peale või lase tal lihtsalt seda lusikalt lakkuda. 

  • Mesi aitab kergematel kriimustustel ja haavadel kiiremini paraneda –

Mesi aitab hoida haavaümbruse puhta ja niisutatuna, mis aitab haava paranemisele kaasa. Mesi on ka naturaalne antibakteriaalne vahend erinevate kergemate vigastuste puhul peale panemiseks.

NB! Suuremate vigastuste/kriimustuste jms korral soovitame kindlasti võtta ühendust loomaarstiga!

  • Mesi annab koertele energiat –

Mesi sisaldab endast suhkrut ja suhkur annab teadupoolest energiat! Mett võib anda väikestes kogustes näiteks vanematele koertele, kellel hakkab energiast puudu tulema, samuti annavad mitmed koerasporti harrastavad inimesed enne võistluseid/treeninguid koertele natuke mett, et neil jätkuks energiat pisut kauemaks.

  • Mesi sisaldab endas mitmeid vitamiine –

Mesi sisaldab mitmeid vitamiine nagu A-, C-, D-, E- ja K-vitamiin. Lisaks vitamiinidele sisaldab mesi ka mineraale nagu kaltsium, magneesium, raud jt.

  • Mesi aitab erinevate nö hooajaliste allergiate puhul, mis võivad välja lüüa kevadel, suvel ja sügisel –

Selliste allergiate sümptomiteks on tavaliselt tihe kratsimine, punane ja nähtavalt ärritatud nahk, kui koer lakub väga palju oma kõhualust või käppasid, hõõrub oma nägu tihti vastu vaipa, patju, diivanit vms, kaotab tavapäraselt rohkem karvkatet, tekivad tihti hotspot’id ning veel mitmed sarnased sümptomid. Iga sellise sümptomi esinemise puhul soovitame loomulikult esmalt nõu pidada oma loomaarstiga! Küll aga on täheldatud, et neid sümptomeid võib aidata leevendada just mesi. Suure koera puhul võib anda talle 1 teelusikatäis mett kaks korda päevas (niristada näiteks söögi peale) ning väiksemate koerte puhul 1 teelusikas päevas. Kui mesi ei ole vedel, võib seda kergelt soojendada.

Seega põhjuseid, miks lisada oma koera menüüsse mett, on mitmeid. Pidage aga meeles, et ostke ja kasutage alati mett, mille päritolus te kindlad olete. Veenduge, et mesi on 100% puhas ja ei sisalda midagi muud! Tihtipeale rõhutatakse, et mida kodulähedasem on mesi, seda parem toime sellel ka on. Seega toetame kohalikke mesinike ja ostame kodumaist! :)

 

Autor: Gete (https://www.instagram.com/roccoxraphael/)